Enkratni posvetovalni razgovori so namenjeni parom, posameznikom ali družinam, ki se v življenju soočajo z določenim enkratnim stresnim dogodkom in si želijo pogovora z neko tretjo, neodvisno in strokovno izobraženo osebo. Lahko pa služi tudi kot uvod v začetek daljšega psihoterapevtskega procesa.

Če ste v partnerskem odnosu, je dobro, da na terapijo prideta oba. Ker pa je to povsem prostovoljna posameznikova odločiltev, vsekakor lahko pridete tudi sami.

Zelo malo ljudi vstopi v zakon z občutkom ali mislijo, da bodo postali le eni izmed mnogih, o katerih pišejo statistike o nezvestobi ali o ločitvah. Včasih skupno zdravljenje partnerjev kot para preprosto ni mogoče. Čeprav se ne končajo vse afere z ločitvijo, pa je verjetnost ločitve med nezvestimi partnerji znatno večja.

Raziskave kažejo, da je med ločenimi pari prav nezvestoba najpogostejši razlog za ločitev. Na končanje zakona se posamezniki prilagajajo na različne načine. Prav tako se močno razlikujejo v svojih reakcijah ob odkritju partnerjeve nezvestobe.

Kako težko je to za vas, je odvisno od vaših osebnih, socialnih in finančnih faktorjev. Vendar pa ne glede na to, kdo ste, pot iz “biti poročen” v “biti samski” terja ogromno prilagoditev. Tudi ljudje, ki imajo nesrečne zakone in si želijo ločitve, ne zdrsnejo kar zlahka v stanje neporočenosti oziroma samskosti. Navsezadnje jim je biti sam nekaj povsem neznanega. Po vsej verjetnosti je prisotna čustvena zapuščina jeze in žalosti, ki leži globoko v srcu.